Red Moon

Tillsammans är vi starka!

En favoritblandning av låtar i egna arrangemang och fria utflykter. Cecilia och Kento spelade ihop första gången i början av -90 talet och har fortsatt sen dess. En massa spelningar på allt från hojfester till bröllop, viskvällar och konserter. En stående akt på Rock at Seabåtarna i alla år!

Kenneth Edh – Gitarrist & sångare sen Dinosaurietiden …

Började på sent 80-tal med bandet Lemones från Eskilstuna .. därefter Cecilia & happy happies i början på nittiotalet och en massa acusticgigs med Cecilia däremellan, när man skulle vara hemma o vila …

Gitarrist i Psychobillybandet Slapping suspenders, 2005 blev Kento medlem i spychobillybandet Frantic Flintstones från England

6 år senare startade Kento Grand Orchestra med en trummis från Tyskland. Bandet åkte till Tyskland för en provspelning och det blev det riktiga startskottet för orkestern. Första skivan skapades och tog ett år av studioarbete att färdigställa. Resultatet blev 52000 sålda ex på 2 månader där låten xxx hamnade som radio 1:a

Dags att chilla ner spelandet 2013… Nope… Kento spelar just nu runt med Fredrik Von Gerber och olika musiker som vill yla och öla!

Arbetet med skiva nr 3 för Grand Orchestra 2013 är i full gång och Kento hoppas den bli klar till våren 2014. Och så klart Red Moon med Cecilia!

Cecilia Ringkvist började sin karriär redan som sjuåring, då med klassiska sånglektioner.

Hon var solist i Puellakören fram till 18 års ålder och framträdde både i Sverige, USA och England. Hon kastade sig sig in i pop och rockvärlden och eget komponerande.

Treårig utbildning vid Charlie Rivels Entertainer Art School. Där började också hennes bana som sånglärare, körrepetitör samt musikansvarig under olika framträdanden.

1984 vann Cecilia rock-SM med sin grupp Camera och egenkomponerat material.

Cecilia har löjtnants grad som fältartist.

Som medlem i Svenska Kaosorkestern (1986 – 1991) har hon spelat och turnerat med bland andra Lorrygänget, Aftershave och galenskaparna, Janne Schaffer, Lasse Brandeby, Claes Malmberg, Lasse Åberg och Klasse Möllberg, Clas Yngström… Dessutom har hon bl a jobbat med artister som Tottas bluesband, Sven Melander och Åke Cato, Ted Gärdestad.

Hon har medverkat i en mängd skivinspelningar, TV-framträdanden och som gästartist och körsångerska.

Det hippieinspirerade groovebandet Cecilia and the Happy Happies startade 1992 med rötterna djupt i Joplin Zeppelinanda.

2007 fick Cecilia Eskilstunas musikpris!

Nowadays…

Blue Thrill, Clas Yngström & Cecilia duoprojekt samt ReMusic, ett ljudande skrotprojekt!

Cecilia abetar som lärare på Eskilstunas folkhögskola med musikelever som i en del av sin undervisning får konstruera instrument av skrot. Tillverkar också Ududrums, lertrummor av återanvänd lera. ReMusic!

Bokning

Emil Lantz
emil@irenepanik.net
+46(0) 763-164 666